19019_lobby_D_tuned.jpg
HKIA Tower Refurbishment

The refurbishment works involves the addition of vertical circulation to connect the two floors of the main lobby and the re-provision of reception counter on lower floor. The rest of the existing fit-out remains unchanged. The design intends to combine the new addition elements in one single feature piece by linking up the glass lift shaft and staircase with a glass parapet on the outside and the slab of staircase extends to form the reception counter to make a coherent new addition feature.

 

The works also include converting an existing office space to a gymnasium for staff.  The gym assumes a gridded vault ceiling which floats above the main exercise area with a local drop over the island counter feature.

 

Location: HKIA Tower, Hong Kong International Airport

Client: Airport Authority

Design Year: 2020

Status: Design Proposal

Programme: Lobby Refurbishment & Gym Fit-out Works

PLY Team: Lucia Cheung, Raymond Chan, So Kwok Kin, Samantha Tam, Wallace Lai & Marco Tse

Image Credits: PLY Union Ltd.

© 2020 by PLY Union Ltd.